Kahvakuula

Ohjatut kahvakuulatunnit

Kahvakuulatunnit pidetään aina ulkona, satoi tai paistoi. Et tarvitse omia kuulia, Pasilla on laaja valikoima eri kokoisia kuulia aina tunnilla mukana.

Pasin kahvakuulatunneille ovat kaikki tervetulleita! Osallistuminen tunneille ei vaadi kokemusta giryasta, vauhtiin pääset tulemalla tunneille avoimin mielin. Laji ei vaadi mitään hienoja viimeisen päälle olevia varusteita, ota päällesi mukavat ja hengittävät vaatteet, pyyhe ja juomapullo.

Muutama sana lajista

Girya (engl. kettlebell), eli kahvakuula on yksi maailman vanhimmista urheilulajeista. Lajin ainoa väline on raudasta valmistettu kuula, jossa on kahva. Venäjällä giryan ympärille on kehitetty oma lajinsa Girevoy Sport (GS), jossa kilpaillaan kolmessa nostomuodossa, jotka ovat työntö, rinnalleveto+työntö ja tempaus.

Giryassa kuulalla tehdään erilaisia vauhdikkaita liikkeitä. Harjoittelua on erittäin monipuolista ja se lisää voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Kuulan hallinta vaatii kuitenkin hyvää tekniikkaa, väärin käytettynä se saattaa olla suorastaan vaarallinen.